De Meldert Challenge

Dit jaar hadden we met ZWAM op kermiszondag een Meldert Challenge klaar. In de lijst van 300 gemeenten in het Vlaams Gewest vinden we drie keer Meldert terug, een Meldert nabij Aalst, een Meldert in Vlaams-Brabant nabij Hoegaarden en een Meldert in Limburg nabij Lummen.

Dit geeft regelmatig aanleiding tot grappige vergissingen: zo plaatsten de scouts van het ene Meldert via e-mail een grote bestelling bij De Spar van een andere Meldert 120 km verderop. Een werftoilet werd door een leverancier voor de school van het ene Meldert gedumpt, terwijl de school van een ander Meldert aan het bouwen was. Dana Winner die optrad op het eetfestijn van de ene Meldertse voetbalclub begreep niet dat de kantine gesloten was... van een ander Meldert.

Deze 3 Melderts samen brengen voor een middag plezier leek een topidee voor ZWAM. In Meldert bij Hoegaarden bestaat een vereniging die ‘Meldert Leeft’ heet en in het Meldert bij Lummen is ‘Meldert kermist’ actief. Zij hebben in hun dorp hetzelfde doel als ZWAM : het dorp laten leven.

We hebben hen gecontacteerd en ze waren dadelijk akkoord. Ze zouden komen met een delegatie om samen een ludieke ‘Meldert Challenge’ te houden op kermiszondag. Corona had zich ondertussen echter ook ingeschreven...

Bijgevolg wordt het evenement verschoven naar kermiszondag 5 september 2021.

Wat is de bedoeling: Vertegenwoordigers van elk dorp strijden voor de eer van Meldert. Om 14h start de namiddag met het voorstellen van de Meldertse teams door stand-upcomedian én Meldertenaar Bert Kruismans.

De abdij van Affligem grenst aan Meldert Aalst en dus is de traditionele hoppepluk een logische eerste challenge. De andere Melderts hebben dit nog nooit gedaan maar ze gaan hun joker inzetten door een paar uitstekende garnalenpellers in te zetten! Een skichallenge voor de sportievelingen midden in de zomer is gewoon pure fun en lachen geblazen. Een bar-tender run mag niet ontbreken op een Vlaamse Kermis. Hier is Meldert Hoegaarden in het voordeel want Olympisch medaillewinnaar Gaston Roelants woont in hun dorp en hij komt mee. Tot slot een partijtje petanque met daarna uiteraard de prijsuitreiking.

Als afsluiter volgt een grote Meldertse Verbroedering waarbij de drie Melderts plechtig beloven dat ze elkaar te hulp zullen komen als hun dorp wordt aangevallen door de vikings.

Je kan meedoen! Wij doen een oproep aan de inwoners om zich in te schrijven in de ploeg van Meldert bij Aalst. We hebben alle leeftijden en alle geslachten nodig! In geval we te veel kandidaten hebben zullen we loten. Je kan nu al inschrijven via ons contactformulier.

terug